donderdag 10 september 2009

verzamelenSinds ik in mijn nieuwe jaren dertig huis woon, heb ik al plannen voor de hal. Die wil ik een katholiek / religieus tintje geven. Dat is iets van mijn jeugd, zullen we maar zeggen. De verstilde beelden, de rust, de eenvoud; ik vind het prachtig. Nu ben ik dus aan het verzamelen geslagen.... Ik heb al een wijwaterbakje, een aantal oude zwart wit bordjes met heiligen van Regout en een mooie franse communielijst in zwart wit. Maar voor Maria wil ik maar niet slagen... Ik heb iets in mijn hoofd en ja dan is het moeilijk. Het beeld wat in ons logo staat hebben we ooit gehad en cadeau gedaan aan iemand. En zoiets zoek ik dus nu weer...


En afgelopen weekend dus weer elk mariabeeld dat ik uit de verte zag; ik rende bijna naar de kraampjes toe. Maar wederom niet geslaagd. Echter ik vond toch weer iets speciaals: deze engel Gabriël, die de slang dood. De kop van de slang is niet meer, maar ik vind hem speciaal...Nou ja, hier een foto van mijn vondst en ik houd jullie op de hoogte van mijn zoektocht en straks een keertje foto's van de hal.....
Annebeth

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Annebeth ik zie je al naar een kraam hollen waarop je uit de verte een mariabeeld ziet staan.
Ga gewoon aan de hal beginnen, wat in het (wijwater)vast zit verzuurt niet en binnenhkort komt er wel een Maria asiel bij je vragen.

Prulletje zei

hahaha, ja je moet niet te naarstig zoeken ;-) dan kom je haar zomaar ineens tegen ;-) Ik wilde juist geen Maria(heb ook helemaal niets met katholiek) maar toen ik een herder met schap tegen kwam was ik ook in een klap verliefd ;-)

brocantezussen zei

Ja, waarschijnlijk gewoon even vergeten, en dan zie ik haar straks gewoon staan!
Maar ik heb gelukkig ook wel andere dingen gevonden op de markt. Heel mooi emaille en gave schalen met leeuwenkoppen. Genieten!