zaterdag 24 oktober 2009

herfstkoekjes
En vandaag kwam het er eindelijk van. Zo'n druilerige zaterdag, zodat je lekker binnen wil blijven. Samen met Moira ( dochter van 13, wilde overigens liever niet in beeld) de koekjes gebakken. Eerst de noten kraken!

Hieronder het recept.
ingrediënten:
50 g. roomboter, 50 g. donkerbruine basterdsuiker, 50 g. fijngehakte dadels, 100 g. bloem, 1 theelepel bakpoeder, 50 a 75 g. fijngehakte walnoten. 1 ei.
nodig: bakplaat met bakpapier bekleed
voorbereiding: oven voorverwarmen op 175 g. celcius
bereidingswijze:
Klop boter en suiker en roer er de fijngehakte dadels en de bloem en het bakpoeder door. Kneed tot een soepel deeg. Vorm van het deeg balletjes ( net zo groot als een walnoot) en rol ze eerst door het geklutste ei en dan door de fijngehakte noten. Leg ze op het bakblik en duw ze iets platter. Bak ze 15 a 20 minuten in de oven op 175 graden celcius.
Laat ze afkoelen op een rooster, dan worden ze lekker stevig!
Bij ons was het deeg erg droog, waardoor het lastig was om er balletjes van te maken, ik heb er nog een beetje water bijgedaan, nog even gedacht om een ei door het deeg te doen, maar ze zijn wel heel lekker geworden. Het is jammer dat er geen geur en smaak web is!
En dan gepresenteerd op een mooi schaaltje met een lekker bakkie thee! Wat wil je nog meer....Annebeth

5 opmerkingen:

Bonjade zei

Dat ziet er heerlijk uit. Nemen jullie wat koekjes mee en op mijn blog staat de koffie klaar.
Gezellig.
Fijn weekend

anne zei

Hallo dames, ik ben zelf niet echt een zoetekauw, maar de koekjes zien er heerlijk uit. Leuk om jullie blog te ontdekken. Groetjes, Anne

brocantezussen zei

lieve zus.

heerlijk ,ziet er prachtig en lekker uit,liefs mieke.

English style zei

Wat leuk dat jouw dochter Moira heet, de oudste dochter van mijn zus heet ook Moira, ze is nu 28, dus in die tijd een naam wat niet veel voor kwam, nu nog niet heel veel geloof ik...
wat zien je koekjes er heerlijk uit!! die zullen vast al een eind heen op zijn :-))
groetjes Yvonne

Antonia zei

De koekjes zien er heerlijk uit, maar het serviesgoed ook!
Leuk, koekjes bakken met je dochter! Fijne week gewenst, groetjes Anja