dinsdag 6 oktober 2009

Passie voor servies!


Onze passie is begonnen met servies. Dat vinden we eigenlijk nog steeds erg leuk om te verzamelen en om te zoeken. Hierbij dus foto's van onze verzamelingen. Mieke verzamelt al jaren het Copenhague servies. Heel klassiek, en erg gezellig op tafel. Je kunt het heel chique maken met zilver en damast, maar ook gewoon voor dagelijks gebruik een erg praktisch en fijn servies. Ze heeft al heel veel verzameld en we houden onze ogen open voor bijzondere stukken. Soms zetten we wel eens iets op de site, want Mieke heeft wel eens iets dubbel. Nou ja, geniet maar mee!
Annebeth: Doordeweeks gebruik ik mijn California korenbloem servies. Ik vind het zo mooi... Alle merken door elkaar, als het decor maar hetzelfde is... Omdat er moeilijk aan kop en schotels te komen is, laat staan mokken, gebruik ik er Boch Alpes kommetjes bij in rood en blauw voor de koffie en thee. Alles gaat gewoon in de vaatwasser, en ik moet zeggen. Het blijft echt mooi! Ik heb vooral veel borden, en dat is zo handig met feestjes!!!! Maar ook een paar mooie schalen en dekschalen. Genoeg om lekker van te eten. Ik ben dan ook niet echt op zoek. Alleen een sauskom zou ik nog graag eens vinden. Daarnaast probeer ik nog een servies aan te vullen; ooit heb ik op een vakantie een heel mooi frans servies gevonden van Luneville: Passiflore. Het is een 100 jaar oud servies met een decor van passiebloemen. Erg bijzonder. Ik heb er alleen nog niet zo veel van, maar geduld wel! Laatst vond ik weer een mooie schaal op voet, prachtig!!!!! Annebeth
6 opmerkingen:

t brocante sfeertje zei

heerlijk he zo'n serviezenverzameling ik heb n grote verzameling recamier van regout en wedgewood.Maar we gebruiken toch heel veel de huis-tuin-keuken borden omdat de kinderen nogal eens iets kapot stooten.Ik verplaats de verzameling dus vooral in mn kast!
Zag dat jullie de 14e open dag houden,wie weet als ik de tijd heb...groetjes,Ingrid

brocantezussen zei

Dat zou gezellig zijn, woon je in de buurt???

jeanette zei

via via kom ik op je site terecht. ziet er leuk uit. vooral die foto hieronder met die emmer en zo`n prachtig boeket bloemen, koffer en luikje, helemaal mijn ding! ik ga je volgen dan kom ik zeker nog eens langs.

lia zei

En ook ik kom via via op deze blog terecht. Zo zie je maar het kan snel gaan. Welkom in blogland en heb al even rondgekeken en het bevalt me wel hoor. Mooi schrijfkistje, koffer, en servies is ook mijn ding.

Groetjes Lia.

Something White zei

Ik zag jullie link bij All-Seasons staan en kom uit nieuwsgierigheid even binnenwippen :)
Ik ben ook een (niet-fanatieke) verzamelaarster van Copenhagen-servies geworden toen ik vroeger eens een paar bordjes hiervan tegenkwam in de kringloop bij ons. Ook Annelies van www.lecielflamand.blogspot.com heeft een heel uitgebreide verzameling hiervan. Ik blijf jullie graag volgen!

Groetjes, Marjolijn

Deens servies zei

Leuk zeg dat Kopenhageu servies. Ik verkoop zelf ook Deens servies van het merk GreenGate. Ken je dat?