vrijdag 18 mei 2012

Deelnemers minifair ( 2 )

"Van Eergisteren"

Wie zijn wij?
Wij stellen ons even voor, wij zijn Aty en Frits en hebben als hobby het verzamelen van antiek glas, zilver, celluloid, bakeliet, oude landkaarten, oude reisgidsen en atlassen. Al zeker 20 jaar zoeken we in onze vakanties naar bijzondere uitbreidingen voor onze verzamelingen. We zijn naar heel veel markten in Engeland , Belgie en Frankrijk
geweest. De laatste 10 jaar zoeken we ook in de Verenigde Staten, waar je dagen in de grote antiquemalls kunt ronddwalen.

Dus altijd op zoek naar iets "Van Eergisteren"!


Aty's verzameling bestaat uit ca. 1.000 stuks piepkleine glaasjes, de oudste glazen zijn uit ca. 1840. Maar ik zoek ook naar Annagroenglas. Dit is glas met als kleurstof uranium pigment. Of het echt uraniumglas is kan je controleren met een blacklight(UV) lampje. Het glas gaat dan opgloeien(zie fotos). Celluloid kerkboekjes vind ik ook prachtig. Je vindt ze nog wel, maar ze zijn vaak beschadigd en dus is het een ware zoektocht.

Frits verzamelt antieke kunststof voorwerpen en heeft voorwerpen vanaf 1865. Celluloid (vanaf 1890) en bakeliet hebben zijn voorkeur. Maar zijn grootste hobby is het verzamelen van oude landkaarten,reisgidsen en atlassen.

Omdat ons huis veel te vol wordt en om plaats te maken voor nieuwe vondsten biedenwe op de fair o.a. glas aan (ook Leerdam Copier. Er is keuze uit taartschalen, kannen, drinkglazen en glazen puddingvormen, bakeliet, celluloid, oude boeken( ook engelse kinderboeken), oude landkaarten, reisgidsen en atlassen.

Tot ziens op de fair op zaterdag 16 juni bij de Brocantezussen Mieke en Annebeth!

Geen opmerkingen: